Gevoelig verlies

Over Gevoelig verlies

Gevoelig verlies coacht bij stress en burn-out, rouw en verlies, met bijzondere aandacht voor hoogsensitiviteit. De combinatie geeft me echt iets extra’s: ik ben stress- en burn-outcoach, rouw- en verliescoach maar ook HSP-coach. Behalve op eigen ervaring met die thema’s, is mijn praktijk in Breda gebaseerd op degelijke, erkende opleidingen.

Het logo van Gevoelig verlies bestaat uit een lemniscaat, ook wel infinity-symbool genoemd, en een veer. De lemniscaat is het symbool van het oneindige en van de wisselwerking der tegengestelde krachten: liefde en verlies, hechting en onthechting, het stoffelijke en het onstoffelijke. De lemniscaat houdt in dat het leven, het leren en het inzicht krijgen altijd doorgaan, onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn en in elkaar over blijven vloeien. Het is het symbool van verbinding, van vernieuwing en evenwicht, waardoor het ruimte biedt naar de toekomst toe. Dat is ook precies het doel van coaching: een nieuw evenwicht vinden, nieuwe inzichten krijgen.

Na een periode van ruim tien jaar met grote en iets minder grote verliezen, ingrijpende rouwprocessen die zelfs leidden tot burn-out, en een persoonlijk groeiproces op het gebied van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, besloot ik het roer om te gooien. Mijn eigen verliezen en ervaringen met stress en hoogsensitiviteit hebben geleid tot een reeks opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van coaching, rouw, stress, trauma en hoogsensitiviteit. De combinatie geeft me echt iets extra’s.

Ik werk vanuit een narratief, systemisch en existentieel perspectief, waardoor je weer de auteur van je eigen leven kunt worden. Met behulp van (elementen uit) methodes als ACT, RET, Transactionele analyse, embodied coaching, voice dialogue, systemisch werk en traumacoaching kijken we samen naar wat de oorzaken en gevolgen zijn van je stress, van je verlies en/of je sensitiviteit. Dat doen we niet alleen door te praten, maar ook door patronen en systemen letterlijk in beeld te brengen en door mindfulness- en andere oefeningen waarmee je op een veilige en verantwoorde manier naar je gevoel en je emoties kunt gaan.

Ik ben aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Als  gediplomeerd NOBCO-coach onderschrijf en respecteer ik de Internationale Ethische Code (IEC) voor coaches en het NOBCO klachtenreglement.

Tevens ben ik geregistreerd bij het kwaliteitskeurmerk StiR en aangesloten bij de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches VESB en werk ik voor klanten van de VitaliteitsGroep. Je kunt me ook vinden als Top Coach op Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

 

Kijk hier als je meer wilt weten over mij of hoe anderen de coaching hebben ervaren. Wil je informatie over de mogelijkheden, tarieven of een afspraak maken, neem dan contact op. Je krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.

 

Opleidingen en cursussen

Coachopleiding Practitioner-niveau (NOBCO- en ST!R-gecertificeerd) bij ICM
Cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij ICM
Jaaropleiding Transactionele Analyse bij TA Expertise Centrum Linda Hoeben
Jaaropleiding Embodied coaching bij TA Expertise Centrum Linda Hoeben
Opleiding Coachen bij stress en burn-out bij HRD Academy
Training Coachen bij tegenslag en verlies bij Alba Academie
Training Met mijn ziel onder de arm bij Expertisecentrum Omgaan met verlies
Training Verlies in beeld bij Expertisecentrum Omgaan met verlies
Seminar/workshop Burn-out en verlies bij Expertisecentrum Omgaan met verlies
Training Normale en complexe rouw bij Expertisecentrum Omgaan met verlies
Training Overlevingsmechanismen en traumareacties bij Expertisecentrum Omgaan met verlies
Opleiding Breek de stilte 1+2 en parallelmodule Individuele begeleiding (IZR/IoPT) bij Interakt
Bijscholing Individueel Systemisch Werk bij NEM Academy
Training Coachen met voice dialogue bij Het Balkon
Opleiding Secure Base Coachen bij De school voor transitie
Workshop Activate bij Expertisecentrum voor hoogbegaafdheid Exentra door prof. dr. Tessa Kieboom
Training TRE (Tension Release Excercise) bij Doomernik Training & coaching
Verdiepingsdag Trauma en hoogbegaafdheid bij Talentissimo