Gevoelig verlies

Over mij

Mijn naam is Natascha Kayser. Na een carrière van dertig jaar in de journalistiek heb ik mijn focus verlegd naar het coachen. De directe aanleiding was een reeks overlijdens in mijn nabije omgeving, waarvoor ik niet de begeleiding vond die ik zocht. Mijn ervaring en kennis wil ik graag inzetten om anderen te helpen om te gaan met verlies, hoogsensitiviteit en stress.

Foto: Momentenfotograaf Sandra van Dijk

Ik ben in december 1969 geboren in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Op mijn zeventiende ben ik gaan studeren in Tilburg, waar ik in 1992 ben afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek. Meteen na mijn studie kon ik aan de slag bij het Algemeen Dagblad, waar ik zeventien jaar heb gewerkt op de nieuwsdienst, binnenland- en eindredactie, sportredactie en als coördinator van het gezondheidskatern en de bijlage familie en relaties. Bij een grote reorganisatie in 2009 heb ik besloten als freelance journalist verder te gaan. Als zelfstandige kreeg ik de kans om me nog meer bezig te houden met wat me echt boeit: levensverhalen en biografieën.

Voor de boeken die ik heb geschreven, heb ik honderden vaak zeer diepgaande gesprekken gevoerd. Steeds vaker merkte ik hoe helend die interviews voor mensen waren. Ik wilde er graag meer mee doen, maar door jarenlange mantelzorg voor mijn ouders en grootouders was dat niet direct mogelijk.

Na een periode van ruim tien jaar met grote en iets minder grote verliezen, en ingrijpende rouwprocessen, was het vorig jaar tijd om het roer om te gooien. Ik merkte dat mijn hoogsensitiviteit een belangrijke rol speelde in mijn rouwprocessen, maar de rouwtherapeuten waar ik kwam, wisten daar niet veel van en omgekeerd wisten de hooggevoeligheidscoaches met wie ik contact had weer niet genoeg van rouw. Alsof de verliezen zelf al niet genoeg waren om mee te dealen, kwam ik bovendien in een burn-out terecht. Ik had weinig aan de standaard behandeling van burn-out: de oorzaak – de overbelasting en langdurige stress van het mantelzorgen en de verliezen – lag immers achter me. Inmiddels weet ik dat de fysieke en mentale klachten die leidden tot de burn-out een direct gevolg waren van de rouw.

Gesteund door bijna dertig jaar als schrijver en journalist besloot ik een reeks cursussen en opleidingen te volgen met de bedoeling mijn ervaring met verlies, met menselijk lief en leed en met vaak zeer persoonlijke levensverhalen te gebruiken als coach.

 

 

Kijk hier als je wilt weten hoe anderen de coaching hebben ervaren.
Wil je informatie over de mogelijkheden, tarieven of een afspraak maken, neem dan contact op. Je krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.