Gevoelig verlies

Over mij

Mijn naam is Natascha Kayser. Ik ben gediplomeerd en gecertificeerd coach en counselor op het gebied van rouw, verlies, stress, burn-out en hoogsensitiviteit. De directe aanleiding om coach te worden, was een reeks overlijdens en andere verliezen in mijn nabije omgeving, met een burn-out tot gevolg.

Ik ben in december 1969 geboren in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Op mijn zeventiende ben ik gaan studeren in Tilburg, waar ik in 1992 ben afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek. Meteen na mijn studie kon ik aan de slag bij het Algemeen Dagblad, waar ik zeventien jaar heb gewerkt op de nieuwsdienst, binnenland- en eindredactie, sportredactie en als coördinator van het gezondheidskatern en de bijlage familie en relaties. Bij een grote reorganisatie in 2009 heb ik besloten als freelance journalist verder te gaan. Als zelfstandige kreeg ik de kans om me nog meer bezig te houden met wat me echt boeit: levensverhalen en biografieën.

Voor de boeken en verhalen die ik heb geschreven, heb ik honderden vaak zeer diepgaande gesprekken gevoerd. Steeds vaker merkte ik hoe helend die interviews voor mensen waren. Ik wilde er graag meer mee doen, maar door jarenlange mantelzorg voor mijn ouders en grootouders was dat niet direct mogelijk.

Na het overlijden van mijn ouders kwam ik in 2019 in een burn-out terecht. Ik merkte dat mijn hoogsensitiviteit een belangrijke rol speelde in mijn rouwproces, maar de rouwcoaches waar ik kwam, wisten daar niet veel van en omgekeerd wisten de hsp-coaches met wie ik contact had weer niet genoeg van rouw. Aan de standaard aanpak van burn-out had ik ook weinig: de overbelasting en langdurige stress van het mantelzorgen en de verliezen lagen achter me.

Gesteund door mijn eigen (levens)ervaring besloot ik een reeks cursussen en opleidingen te volgen met de bedoeling als coach en counselor anderen te begeleiden en helpen met rouw en verlies, stress, burn-out en hoogsensitiviteit. Sinds december 2019 heb ik mijn eigen coachpraktijk Gevoelig verlies.

 

Kijk hier als je meer wilt weten over hoe anderen de coaching hebben ervaren. Wil je informatie over de mogelijkheden, tarieven of een afspraak maken, neem dan contact op. Je krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.