Gevoelig verlies

Over mij

Mijn naam is Natascha Kayser. Ik ben gediplomeerd en gecertificeerd coach en counselor op het gebied van rouw, verlies, stress, burn-out en hoogsensitiviteit. De directe aanleiding om rouwcoach te worden, was een reeks overlijdens en andere verliezen in mijn nabije omgeving, met een burn-out tot gevolg.

Foto: Momentenfotograaf Sandra van Dijk

Ik ben in december 1969 geboren in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Op mijn zeventiende ben ik gaan studeren in Tilburg, waar ik in 1992 ben afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek. Meteen na mijn studie kon ik aan de slag bij het Algemeen Dagblad, waar ik zeventien jaar heb gewerkt op de nieuwsdienst, binnenland- en eindredactie, sportredactie en als coördinator van het gezondheidskatern en de bijlage familie en relaties. Bij een grote reorganisatie in 2009 heb ik besloten als freelance journalist verder te gaan. Als zelfstandige kreeg ik de kans om me nog meer bezig te houden met wat me echt boeit: levensverhalen en biografieën.

Voor de boeken en verhalen die ik heb geschreven, heb ik honderden vaak zeer diepgaande gesprekken gevoerd. Steeds vaker merkte ik hoe helend die interviews voor mensen waren. Ik wilde er graag meer mee doen, maar door jarenlange mantelzorg voor mijn ouders en grootouders was dat niet direct mogelijk.

Na een periode van ruim tien jaar met grote en iets minder grote verliezen, en ingrijpende rouwprocessen, was het in 2019 tijd om het roer om te gooien. Ik merkte dat mijn hoogsensitiviteit een belangrijke rol speelde in mijn rouwprocessen, maar de rouwtherapeuten waar ik kwam, wisten daar niet veel van en omgekeerd wisten de hsp-coaches met wie ik contact had weer niet genoeg van rouw. Alsof de verliezen zelf al niet genoeg waren om mee te dealen, kwam ik bovendien in een burn-out terecht. Ik had weinig aan de standaard behandeling van burn-out: werk had er immers niets mee te maken en de oorzaak – de overbelasting en langdurige stress van het mantelzorgen en de verliezen – lag achter me. Inmiddels weet ik dat de fysieke en mentale klachten die leidden tot de burn-out een direct gevolg waren van de rouw, waar ik niet mee om wist te gaan.

Gesteund door mijn eigen (levens)ervaring besloot ik een reeks cursussen en opleidingen te volgen met de bedoeling als coach en counselor anderen te begeleiden en helpen met hun rouw en verlies, stress en hoogsensitiviteit.

 

Kijk hier als je meer wilt weten over hoe anderen de coaching hebben ervaren. Wil je informatie over de mogelijkheden, tarieven of een afspraak maken, neem dan contact op. Je krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.